Dit hangt volledig af van uw wensen. Een 4 persoons hottub is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Een 5 persoons hottub is geschikt voor 3 volwassenen en 2 kinderen en een 6 persoons hottub is geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen.
Zorg voor een stevige vaste ondergrond. Het plaatsen op een gazon of andere onvaste ondergrond is niet aan te raden. Uw gazon zal door het gewicht van de hottub stikken en daardoor kapot gaan. Aangeraden wordt om uw spa op een betonnen of bestraatte ondergrond te plaatsen. Houdt u er tevens rekening mee dat er water over de rand van uw hottub kan komen en onder het de opblaasbare hottub terecht komt, dit kan schimmel op de ondergrond veroorzaken.
Dit ligt aan de constructie van uw balkon of terras. De kleinste hottub heeft een capaciteit van 700 liter en draagt dus ook een gewicht van ruim 700 kilo. We raden u aan om bij de constructeur van uw balkon of terras te raadplegen wat de maximale draagkracht van uw balkon is.
De modellen met schuimwanden zijn steviger en dus duurzamer dan de opblaasbare modellen.
Wij adviseren u zo schoon mogelijk in het water te stappen. Verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld zonnebrandcrème kunnen het water sterk vervuilen. Ook is het aan te raden 1x per week een zuurstof tablet in het water te leggen, los of in een drijver. Deze hebben nagenoeg dezelfde werking als chloortabletten maar zijn milieu- en huidvriendelijker en laten geen witte rand achter op het bad. Deze vindt u in onze webshop bij accessoires. In onze webshop bij accessoires vindt u ook opblaasbare afdekkingen. Deze zorgen voor extra bescherming waardoor er minder vuil in het water terecht kan komen
Dit verschilt naar gelang per gebruik. Dit heeft te maken met de waarden van het water, het gebruik van de juiste ontsmettingsmiddelen en hoe vaak u in uw hottub gaat zitten. Bijvoorbeeld het gebruik van zonnebrandcrème op uw lichaam heeft invloed op de waterkwaliteit. Met de juiste zorg kunt u wekenlang doen met hetzelfde water. De ontsmettingsmiddelen die wij verkopen helpen bij het optimaal houden van de waterkwaliteit.
Wij adviseren zuurstoftabletten om het water schoon te houden. Deze zijn huid- en milieuvriendelijker dan chloortabletten en hebben nagenoeg dezelfde werking. 1 tablet per week is voldoende. Deze kunt u los of in een drijver in het bad leggen, bijvoorbeeld de dag voor gebruik. De zuurstof tabletten zijn verkrijgbaar in onze webshop onder “accessoires”. Deze worden per 20 stuks verkocht.
Ja, uw opblaasbare spa is af te dekken met het meegeleverde afdekzeil. Daarnaast verkopen wij ook opblaasbare afdekkingen in onze webshop. Deze legt u in uw hottub en houdt het water beter op temperatuur.
Dit kunt u doen met milde schoonmaakmiddelen, zeep of afwasmiddel. Gebruik een doek en geen schuurspons of borstel. U kunt het sop afspoelen met lauw water. De opblaasbare spa moet volledig droog zijn voordat deze wordt opgeborgen. Om eventueel resterend vocht te laten absorberen kunt u een laagje talkpoeder aanbrengen voor het laten ontsnappen van de lucht.
De pomp van uw opblaasbare hottub zal na 150 uur een piepend geluid gaan maken. Dit betekent dat u het filter los moet koppelen en moet reinigen om een goede werking te behouden, dit kunt u een aantal keren herhalen totdat het filter verzadigd is. Daarna dient u het filter te vervangen. Indien deze handeling is verricht, dient u de filter knop 3 tot 5 seconden ingedrukt houden, dan verdwijnt de melding.
Hiervoor zijn de zogenaamde PH strips verkrijgbaar. Deze meten onder andere de zuurtegraad van het water. Deze verkopen wij niet.
In stilstaand water krijgen bacteriën kans om te groeien en zich te verspreiden. Daarom adviseren wij u de filterfunctie 2 a 3 uur per dag te laten draaien en 1x per week een zuurstoftablet in het water te leggen, los of in een drijven. Zo houdt u het water schoon zo schoon als mogelijk.
Waarschijnlijk zit het waterniveau onder het minimum.
Na ongeveer 150 uur geeft het systeem de melding CH6/FILL . Dit betekent dat u het filter schoon moet maken of vervangen. Vervolgens de filterknop 3 tot 5 seconden ingedrukt houden.
Dit is een algemene blokkade, wat u kunt doen: -Is het waterniveau tenminste tot minimum gevuld? -Heeft geen enkele functie gedraaid terwijl het waterniveau hieronder zat? -Zit de filter op het onderste schroefdraad gevestigd? (de invoer) -De uitvoer (bovenste schroefdraad moet altijd vrij zijn) zijn de filter/koppelstukken goed schoon? -Resetten door middel van resetknop uiteinde stekker filterfunctie 24 uur laten draaien zonder de filter Motor Unit resetten: gelijktijdig inhouden van de volgende knoppen: filter, verwarming, C/F, pijltje naar boven ^
Het kan op de eerste plaats zijn er dat er geen goede verbinding is in de stekkerdoos. Dit noemen we ook wel het falen van de pin stekkerverbinding. Haal de stekker eruit, steek deze er opnieuw in en zet de opblaasbare hottub weer aan.
De opblaasbare spa’s zijn gemaakt van duurzaam en kwalitatief hoogwaardig PVC.
Het water in de hottub wordt ongeveer 1,5 tot 2 graden per uur verwarmd. Dit houdt in dat u ongeveer een dag nodig heeft om een temperatuur van 40 graden Celsius te bereiken.
De maximale temperatuur van uw Netspa opblaasbare hottub is 42 graden Celsius.
De buitentemperatuur heeft vooral invloed op het vasthouden van de temperatuur van het water in de hottub. Bij een hogere buitentemperatuur heeft de hottub minder moeite de door u ingestelde temperatuur vast te houden. Bij een lagere buitentemperatuur verwarmt de hottub telkens bij om de door u ingestelde temperatuur vast te houden. De pomp van de hottub slaat aan wanneer de hottub 2 graden is afgekoeld.
De hottub is bestand tegen de meeste weersomstandigheden. Waar u echter rekening mee dient te houden is regen en temperaturen beneden de 5 graden Celsius. Bij regen is de kans groot dat de pomp van de hottub gaat roesten. Temperaturen beneden de 5 graden Celsius kunnen ervoor zorgen dat er scheuren in de hottub ontstaan en er kunnen onderdelen gaan bevriezen. Wij raden u aan de hottub op te bergen op een droge, goed geïsoleerde ruimte.
Het is normaal dat het filtratiesysteem niet individueel kan worden uitgeschakeld als de verwarming aan staat. Het filtersysteem kan alleen worden uitgeschakeld met de verwarmingsknop en niet met de filterknop wanneer de verwarming in ingeschakeld.
Draai de luchtklep open om de opblaasbare hottub op te blazen. Na het opblazen kan deze worden dichtgeschroefd. De tweede ronde klep is bedoeld voor de luchtdichtheid en voor het laten leeglopen van de spa. Zorg ervoor dat u de beide kleppen goed behandelt voor zowel het opblazen als het laten leeglopen van het opblaasbare bubbelbad. De spa kan worden opgeblazen tot een stabiele positie met ongeveer 85% van de totale capaciteit. Na het vullen kunt u de luchtdrukmeter raadplegen voor een juiste luchtdruk. Een te hoge luchtdruk kan schade aan de spa veroorzaken.
Dit heeft te maken met het feit dat de temperatuur gemeten door het systeem iets kan afwijken, tot maximaal twee graden Celsius. U dient dan ook te vertrouwen op uw eigen thermometer.
U kunt het filter op de watertoevoer schroeven. Dit is de onderste fitting aan de zijkant van de opblaas hottub. U draait rechtsom, ofwel met de klok mee, waardoor het water uit de opblaas hottub wordt getrokken door de pomp. Op de filter cartridge vindt u een gat, of meerdere gaten, welke zijn bedoeld om te voorkomen dat er schade ontstaat aan de verwarming of dat de pomp blokkeert.
Wij raden altijd aan de hottub binnen te zetten wanneer de temperatuur onder de 5 graden daalt. Er van uitgaande dat hij 9 maanden buiten staat, zijn de kosten tussen de €190 en €270 per jaar. Een 6-persoons hottub is iets duurder, omdat hier meer water verwarmd moet worden.
Wij adviseren het filter te laten draaien zodat het water schoon blijft.
De filter inclusief cassette bevindt zich in de achterzijde van de motorunit. Het klepje openen en dan ziet u hem zitten. Let u erop dat het filter op de onderste aansluiting bevestigd dient te worden.
Zijn de openingen van de filters in het bad vrij? Dus niet de doppen erop want dan blokkeert u de doorstroom. En zit elke slang op de juiste schroefdraad? Ook kunt u even goed de doorgangen controleren in de cassette waar de filter in zit. En houd de filterknop 3 tot 5 seconden ingedrukt.