Hoe onderhoud ik mijn opblaasbare hottub?

Onderhoud is essentieel voor een lange levensduur van de hottub. Met goed onderhoud behoudt het materiaal zijn kwaliteit, blijft het water in uw hottub langer schoon en bespaart u geld op lange termijn. In dit blog leggen wij u graag uit hoe u uw opblaasbare hottub het beste kan onderhouden en geven wij u graag tips.

Hoe houd ik het water van mijn opblaasbare hottub schoon?

Wanneer u een opblaasbare hottub opzet, wil u zolang mogelijk met hetzelfde water doen. Om het water schoon te houden raden wij u aan om het filter minimaal 4 uur per dag te laten draaien en één keer per week een zuurstof tablet in het water te leggen. Hierbij raden wij u aan om het zuurstof tablet in een drijver te plaatsen, zodat het tablet niet afgeeft op de rand van de hottub. De zuurstof tabletten hebben nagenoeg dezelfde werking als chloortabletten maar zijn huid- en milieuvriendelijker en laten geen “rand” achter op het bad. Het is niet aan te raden om gebruik te maken van chloor(tabletten). Het gebruik van chloor(tabletten) kan ervoor zorgen dat het PVC van uw opblaasbare hottub aangetast wordt. Verder raden wij u aan om na het gebruik van de hottub gebruik te maken van een opblaasbare afdekking of het meegeleverde afdekzeil, zodat er geen vuil in het water kan komen wanneer u niet in de hottub zit. Als laatste raden wij u aan om te zorgen dat uw lichaam schoon is voor u de hottub instapt. Ook kan zonnebrand ervoor zorgen dat het water in uw hottub vervuilt.

Wanneer en hoe vervang ik het filter?

Na ongeveer 150 uur zal de code CH6/FILL op de display van de motorunit verschijnen. Dit betekent dat u het filter dient te reinigen of te vervangen. U kunt het filter het beste schoonmaken met een sopje. Wanneer het schoonmaken van het filter niet voldoende werkt, dient u het filter te vervangen. Indien deze handeling is verricht, dient u de filter knop 3 tot 5 seconden ingedrukt houden, dan verdwijnt de CH6/FILL melding.

Het opbergen van uw hottub

Wanneer u van plan bent om uw hottub leeg te laten lopen en op te bergen raden wij u aan om de hottub eerst grondig schoon te maken. Dit kunt u het beste doen met milde schoonmaakmiddelen, zeep of afwasmiddel. Gebruik hierbij een doek en geen schuurspons of borstel. Hierdoor blijft de kwaliteit van uw hottub het best. U kunt het sop afspoelen met lauw water. De opblaasbare spa moet volledig droog zijn voordat deze wordt opgeborgen. Om eventueel resterend vocht te laten absorberen kunt u een laagje talkpoeder aanbrengen voor het laten ontsnappen van de lucht. U kunt de opblaasbare hottub het beste opbergen in de bijbehorende doos in een droge ruimte, zoals een kast, garage of zolder.

Opblaasbare hottub onderhoudsartikelen